Sök

Leomärken och tävlingstest

Alla som håller på med konståkning börjar med att genomgå tester där man belönas med ett leomärke efter avklarat test. Det är ett roligt sätt att se hur långt man kommit och en stolthet att bära fler och fler märken på sin träningskofta.

Leomärke 1-6

Som första delen i en konståkares karriär utför de tester som efter avklarat test belönas med ett leomärke. Detta ger en fin chans att skapa motivation och stolthet hos åkaren som kan sätta märket på sin träningsjacka. Här kan du läsa mer om vad åkaren måste klara för att få respektive märke.

Efter märke 6

Efter avklarat märke 6 erbjuds åkaren att träna utan hjälm men det är upp till dig som förälder att bestämma det. Nästa steg är att klara tävlingstestet som avgör om man är redo för att börja tävla.

Tävlingstest

Tävlingstestet har ersatt de tester som tidigare hette Basic Grund och Fri Grund. Testet kallas tävlingstest för det är avsett att avgöra om man är redo att börja tävla på stjärntävlingar som är den första tävlingsnivån.

Vad händer nu?

Efter avklarat test får åkaren sitt första konståkningsprogram att träna på. Tränaren kan hjälpa till att välja lämplig musik och åkaren får tillsammans med tränaren öva in de olika moment som ska finnas i programmet. Läs mer om tävlingsnivåerna