Search
Konståkningsföräldrar Halmstad

Att vara konståkningsförälder

Som konståkningsförälder får du vara med och uppleva sporten från första parkett. Du får en inblick i hur mycket träning som ligger bakom och vad du kan göra för att stötta både ditt barn och klubben mot nya framgångar.

Föräldraengagemang

Halmstads Konståkningsklubb är en ideell förening som bygger mycket på att vi alla föräldrar hjälps åt inom olika områden. Det skapar också en härlig gemenskap som lyfter både åkare och klubben som helhet. Ju mer du kan om sporten desto enklare blir det att stötta ditt barn före och efter träningar och tävlingar.

Uppförandekoden

Vi följer den uppförandekod som är framtagen av Svenska Konståkningsförbundet. Läs hela uppförandekoden här

Konståkningsföräldrar
Handbok för föräldrar Konståkning

Konståkningen vill

Svenska Konståkningsförbundet och Idrottslyftet har tillsammans tagit fram en handbok om hur du som förälder kan stötta och stärka ditt konståkande barn. Handboken hjälper dig också att lära dig grunden i sporten. Handboken Att vara konståkningsförälder hittar du här. Här hittar du konståkningsförbundets information Konståkningen Vill

Likabehandlingsplan

Likabehandlingsgruppen är föräldrar till aktiva i föreningen. Kontaktuppgifter till gruppen hittar du under fliken Om klubben-LikabehandlingsgruppenLäs Likabehandlingsplanen för Halmstads Konståkningsklubb här.

Ledarguiden

Halmstad Konståkningsklubb strävar efter att låta energi, respekt och omtanke genomsyra verksamheten. Vår målsättning är att alla åkare ska få förutsättningar att nå sina mål inom sporten. För att lyckas med detta krävs att tränare och styrelse strävar efter att utveckla föreningen och miljön kring åkarna. Vi strävar också efter att skapa trygghet och glädje för sporten. Vi vill att både åkare och föräldrar ska känna en delaktighet i föreningen och detta styrs bland annat i vår Ledarguide som ni hittar här.

Stötta föreningen

När alla hjälps åt och kommer med synpunkter kan vi utvecklas vidare och bli en ännu bättre förening. Läs mer här vad du som förälder kan göra för att stötta klubben.

Ledarguiden Konståkning