Våra konståkningsläger

Halmstads Konståkningsklubb arrangerar två läger per säsong. Ett sommarläger med start runt vecka 32 och ett vinterläger runt vecka 1. Våra läger är ett bra tillfälle att kickstarta terminen och få en snabbare utveckling för åkarna.

Tid kvar till hemmaläger 8-12 augusti 2022

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Sommarläger – en bra start på säsongen

Vårt populära sommarläger brukar hållas vecka 32 på Halmstad Arena. Det är fem dagar med intensiv träning på is och mark som blir en bra grund till säsongsstarten och en chans att få en extra skjuts i åkarens utveckling.

Vi bygger gemenskapen

Förutom träning lägger vi mycket energi på att bygga gemenskapen och att ha kul mellan ispassen. Våra läger är ett bra tillfälle att prata och umgås med åkare från andra grupper. Även om sporten är individuell finns det mycket positivt att hämta från gemenskapen.

Vinterläger

Vinterlägret är tre dagar långt och brukar hållas vecka 1 ganska direkt efter nyår. Detta är en kortare version av sommarlägret men med samma upplägg. Detta läger blir en bra start på vårterminen och en chans att få en exra skjuts i åkarens utveckling.

Roligt efter nyår

Det är kul för åkarna att träffas igen efter jullovet och få umgås och ha roligt tillsammans. Detta bygger en starkare gemenskap och fyller åkarna med positiv energi inför den kommande terminen.

Svar på vanliga frågor om konståkningsläger

 • Behöver man ta med egen mat på klubbens läger?

  Nej det behövs inte. I lägeravgiften ingår både lunch och mellanmål för åkarna så att de får ett balanserat näringsintag under dagen.

  Dock kan temporära avvikelser förekomma på grund av särskilda situationer som pandemier etc. Se alltid till att läsa informationen för respektive läger för att se vad som gäller.

  Eventuella allergier anger man vid anmälan så vi kan ta hänsyn till detta och ordna med alternativ.

 • Sover man över på klubbens läger?

  Nej. Vi anordnar ingen övernattning på våra läger. De åkare som kommer från andra klubbar ansvarar själva för sin logi och transport till och från Halmstad Arena.

 • Kan man åka på läger utanför Halmstad?

  Ja det finns flera klubbar men även privata initiativ som anordnar framför allt sommarläger. Du ansvarar själv för att anmäla dig till respektive läger samt att hålla koll på den information som rör lägret.

  Några av dessa är:

 • Anordnar klubben några läger?

  Halmstads Konståkningsklubb anordnar två läger per säsong. Ett sommarläger som brukar vara vecka 32 och ett vinterläger som brukar vara vecka 1.

  Sommarläger

  Sommarlägret ger möjlighet till en bra start på säsongen då man tränar intensivt under några dagar och snabbt kommer igång med sin åkning. Lägret brukar vara fem dagar långt med både is- och markpass och det är ett bra tillfälle att både träna och umgås med sina kompisar. Ett mycket uppskattat läger.

  Vinterläger

  Vinterlägret är kortare än sommarlägret men tjänar samma syfte att få möjlighet till intensivträning som kan skynda på utvecklingen. Lägret brukar vara tre dagar långt med både is- och markpass. Även detta läger är mycket uppskattat.