Sök

Uppstartsträning och jullovsträning

Halmstads Konståkningsklubb arrangerar två tillfällen med extra träning per säsong. Uppstartsträning med start runt vecka 32 och jullovsträning runt vecka 1. Vår extraträning är ett bra tillfälle att kickstarta terminen och få en snabbare utveckling för åkarna.

Uppstartsträning – en bra start på säsongen

Vår populära uppstartsträning brukar hållas vecka 32 på Halmstad Arena. Det är fem dagar med intensiv träning på is och mark som blir en bra grund till säsongsstarten och en chans att få en extra skjuts i åkarens utveckling.

Vi bygger gemenskapen

Förutom träning lägger vi mycket energi på att bygga gemenskapen och att ha kul mellan ispassen. Vår extraträning är ett bra tillfälle att prata och umgås med åkare från andra grupper. Även om sporten är individuell finns det mycket positivt att hämta från gemenskapen.

Jullovsträning

Jullovsträning är 3-4 dagar långt och brukar hållas vecka 1 ganska direkt efter nyår. Detta är en kortare version av Uppstartsträningen men med samma upplägg. Detta tillfälle blir en bra start på vårterminen och en chans att få en extra skjuts i åkarens utveckling.

Roligt efter nyår

Det är kul för åkarna att träffas igen efter jullovet och få umgås och ha roligt tillsammans. Detta bygger en starkare gemenskap och fyller åkarna med positiv energi inför den kommande terminen.

Svar på vanliga frågor om Uppstarts- och Jullovsträning

 • Behöver man ta med egen mat på klubbens extra träning?

  Nej det behövs inte. I avgiften ingår både lunch och mellanmål för åkarna så att de får ett balanserat näringsintag under dagen.

  Dock kan temporära avvikelser förekomma på grund av särskilda situationer som pandemier etc. Se alltid till att läsa informationen för respektive extra träning för att se vad som gäller.

  Eventuella allergier anger man vid anmälan så vi kan ta hänsyn till detta och ordna med alternativ.

 • Sover man över på klubbens extra träning?

  Nej. Vi anordnar ingen övernattning på vår extra träninger. De åkare som kommer från andra klubbar ansvarar själva för sin logi och transport till och från Halmstad Arena.

 • Kan man åka på läger/extra träning utanför Halmstad?

  Ja det finns flera klubbar men även privata initiativ som anordnar framför allt sommarläger. Du ansvarar själv för att anmäla dig till respektive läger samt att hålla koll på den information som rör lägret.

  Några av dessa är:

 • Anordnar klubben någon extra träning?

  Halmstads Konståkningsklubb anordnar extra träning två gånger per säsong. Uppstartsträning brukar vara vecka 32 och Jullovsträning som brukar vara vecka 1.

  Uppstartsträning

  Uppstartsträningen ger möjlighet till en bra start på säsongen då man tränar intensivt under några dagar och snabbt kommer igång med sin åkning. Den brukar vara fem dagar långt med både is- och markpass och det är ett bra tillfälle att både träna och umgås med sina kompisar. Ett mycket uppskattat tillfälle.

  Jullovsträning

  Jullovsträningen är kortare än Uppstartsträningen men tjänar samma syfte att få möjlighet till intensivträning som kan skynda på utvecklingen. Det brukar vara 3-4 dagar långt med både is- och markpass. Även detta tillfälle är mycket uppskattat.