Skridskoskola Halmstad

Skridskoskola för nybörjare

Halmstads Konståkningsklubb erbjuder skridskoskola för nybörjare från fyra års ålder där barnen får lära sig åka skridskor och rätt skridskoteknik från grunden. Alla måste börja i skridskoskolan innan de går vidare till konståkningsträning.
Nu är skridskoskolan höstterminen 2022 fullsatt

För dig som är intresserad av skridskoskolan går det bra att sätta upp sig på en reservlista. Klicka på knappen nedan för att komma till anmälningsformulär för reservlistan.

Att gå på skridskoskola

Barnen ska vara ombytta och klara till uppropet som sker gruppvis i Piazzan. Efter uppropet har vi en kort uppvärmning och sedan går barnen med tränaren till ishallen där lektionen fortsätter på is. Det är viktigt att barnen blir anmälda och avprickade vid varje tillfälle. Klubben behöver veta vilka barn som är på isen, bl.a. för att de är försäkrade när de åker.

Utrustning du behöver i skridskoskolan

När barnen börjar åka skridskor ska de ha vantar och hjälm. När det gäller klädsel är det viktigt att barnen inte fryser men ändå inte är för ”bylsigt” klädda så de kan röra på sig. Se till att kläderna är rena från grus och smuts då åkarna kan snubbla om det finns smuts på isen.

Skridskor finns att köpa i sportaffärer samt i konståkningsbutiker på internet. Det är viktigt att skridskorna är slipade och att ni ha plastskydd till skenorna då barnen behöver kunna gå med skridskorna inne i hallen.

Skridskoskola Halmstad Konståkningsklubb
Skridskoskola Halmstad Konståkningsklubb

Under tiden barnen tränar  i skridskoskolan

Klubben ser till att det finns tillräckligt med tränare och hjälptränare på isen så att alla föräldrar i lugn och ro kan sitta på läktaren och titta. 

Klubbrum och klubbinformation

Klubbrummet finns precis innanför glasskjutdörrarna på baksidan av ishallen – vid lilla banan. Här på klubbens hemsida hittar ni all den information som rör klubben. Tveka inte att kontakta oss om ni har frågor rörande klubben. lägger vi ut ALL info gällande skridskoskolan. 

Avslutning – uppvisning för barnen

I slutet av varje termin avslutar vi med en liten uppvisning samt diplomutdelning. Mer information om detta kommer under terminen

Pris och terminsstart för skridskoskolan

Det kostar 900 kronor att åka 12 gånger i skridskoskolan. Betalning sker via Swish och betalningen ska vara gjord INNAN första träningstillfället. Swisha till nummer 1233377009.

Elevintag sker på hösten och våren och man ska alltid anmäla sig via anmälningsformuläret och ha fått ett mail med gruppindelning för att få börja. På hösten startar terminen vanligtvis vecka 37 och på våren startar det vecka 2. Startdatum kan komma att korrigeras utifrån tillgång till is.

Allmänhetens åkning 

Lördagar och söndagar klockan 12 – 14 och vardagar klockan 10 – 15 ärdet allmänhetens åkning på Arenan. Det är då gratis att åka och alla får åka. 

Skridskoslipning 

Klubben har inte skridskoslipning men hänvisar till bland annat PT Skridskoslipning (Pelle Törnkvist) 070-350 98 52. Ring förtidbokning. Pelle har även uthyrning av skridskor samt försäljning av b.la. skridskoskydd och snören. Pelle finns också på Facebook – PT skridskoslipning.

Övrigt

Tränarna tittar kontinuerligt på åkarna och talar om när det tid att avancera till en grupp med mer utmanande träning. 

Skridskoskola Halmstad Konståkningsklubb

Svar på de vanligaste frågorna om Skridskoskolan

 • Vem kontaktar jag om jag har några fler frågor?

  Har du fler frågor än vad som besvaras på sidan om Skridskoskolan kan du skicka e-post till skridskoskola@halkk.se eller använda vårat kontaktformulär på sidan för Skridskoskolan.

 • Hur anmäler man sig till Skridskoskolan?

  När anmälan är öppen finns det en knapp längst upp sidan för Skridskoskolan som tar dig till anmälningsformuläret.

 • Var tränar Skridskoskolan?

  Träningen sker i D-hallen som vi också kallar nya hallen. Det är hallen som ligger närmst huvudentrén och saknar läktare.

  D-hallen Halmstad Arena

 • Hur länge pågår ett träningspass?

  I skridskoskolan tränar man 45 minuter per pass. Träning sker på lördag förmiddag men tiden kan variera. Håll utkik på hemsidan för att se exakt träningstid.

 • Hur betalar jag för skridskoskolan?

  Betalning sker via Swish och betalningen ska vara gjord INNAN första träningstillfället. Swisha till nummer 1233377009.

 • Vad kostar det att gå i skridskoskola?

  Det kostar 900 kronor att åka 12 gånger i skridskoskolan.

  Efter att anmälan är mottagen och anmälningsavgift erlagd kommer information om tid att skickat till vårdnadshavare via e-post. Vi ber er vara uppmärksam på att e-post kan hamna i skräpposten.

 • Måste man börja i skridskoskola innan man tränar konståkning?

  Ja. Detta för att säkerställa att åkaren har tillräckligt med kunskaper och färdigheter för att kunna börja träna på mer avancerade moment och hänga med i träningen.

 • Vilken utrustning behöver man i skridskoskolan?

  När barnen börjar åka skridskor ska de ha vantar och hjälm. När det gäller klädsel är det viktigt att barnen inte fryser men ändå inte är för ”bylsigt” klädda så de kan röra på sig. Se till att kläderna är rena från grus och smuts då åkarna kan snubbla om det finns smuts på isen. 

  Skridskor finns att köpa i sportaffärer samt i konståkningsbutiker på internet. Det är viktigt att skridskorna är slipade.

 • Kontakta Skridskoskolan

  Se video från avslutning vårterminen 2021