Sök

I svaret på denna frågan avser det en Stjärntävling då man börjar tävla på denna nivån och inte har någon erfarenhet av tävlingar.

 1. Vilken tid ni ska samlas på tävlingsplatsen får ni reda på av den tränare som är med på tävlingen. Preliminärt tidsschema och grupper meddelas strax före tävlingen.
 2. Se till att vara på plats i god tid och meddela tränaren när ni är där. Då får ni också veta vilket omklädningsrum åkaren ska vara i.
 3. På tävlingsplatsen finns det uppsatt gruppindelning och tidsschema.
 4. När tränaren säger till är det dags för uppvärmning likt den som är innan träning.
 5. I nästa steg tar åkaren på sig tävlingskläderna men behåller skor på för lite mer uppvärmning. Detta brukar ske när gruppen före går ut på isen för uppvärmning.
 6. När det endast återstår några åkare i gruppen före är det dags att ta på skridskorna. Nu är det viktigt att gå lite fram och tillbaka för att behålla värmen.
 7. Nu är det dags att gå ut på isen för uppvärmning som pågår i fyra minuter. När en minut återstår ropas det ut av de i båset.
 8. Efter uppvärmning går åarna av isen och tar på klubbkoftan för att inte bli kalla. Tränaren ger några sista tips och råd inför åket.
 9. När det är dags går åkaren ut på isen och ställer sig i startpositionen för sitt program.
 10. När programmet är utfört tackar åkaren domarna och publiken samt hämtar upp det som eventuellt kastatsin på isen. Tänk på att blommor måste vara inplastade då löv och annat som kan lossna kan bli farligt för efterkommande åkare.
 11. Alla åkarna får någon form av deltagarpris. Tillhör man ungdom 13 kan det också vara prisutdelning för de tre bästa i varje grupp.
 12. Efter ett tag får man sitt protokoll med betyg med stjärnor utifrån sin prestation. Det brukar också finnas med en kommentar på vad som är bra och vad åkaren behöver öva mer på. De som är ungdom 13 får ett mer utförligt protokoll men även dessa betygsätts med stjärnor.
 13. Nu är tävlingen över och många väljer att stanna kvar för att heja på sina klubbkamrater.
 14. Kom ihåg att ha så kul det bara går och lycka till!