Sök
Nyhetsbrev april 2023 konståkning

Nyhetsbrev april 2023

Issäsongen 2022-2023 börjar gå mot sitt slut. En säsong där ni, våra åkare, har utvecklats och gjort många fina prestationer. Bland annat Elin som för några helger sedan kom på 5:e plats i Elitseriefinalen och nu senast förra helgen på vår klubbtävling där vi fick se många av er åka.

Riktigt kul med ”medaljregn” där bl.a. miniorerna tog guld i Skåneserien och Silver i ungdomsklassen. Mycket bra jobbat alla! 

TACK… 

Sen vill jag rikta ett stort tack till tävlingsledningen och samordnarna som i år jobbat hårt för att se till att vi fått bemannat med på alla positioner. Det är en förutsättning för att vi ska kunna genomföra tävlingar.

Det var en härlig stämning och jag har fått till mig från tävlingsledningen att ni har fått mycket beröm från många håll och kanter., så stort tack ALLA oavsett vad man gjort, stort eller litet – ert bidrag i arbetskraft är otroligt viktigt!  

Tankar framåt… 

Idag har vi ca 130 åkare vilket innebär att vi har minst lika många föräldrar som alla kan göra något i föreningen. Men är det bara ca 20% som aktivt hjälper till idag. Det kan bero på flera saker och vi i styrelsen och samordnare försöker hitta nya sätt att nå ut osv. Ideell förening innebär att vi tillsammans ser till att få föreningen att fungera.

Det är vi i styrelsen, samordnare, volontärer osv som skapar de bästa förutsättningarna för våra tränare, barn och ungdomar så de ska få en meningsfull fritid, utvecklas som person och idrottare/tränare. Och det är väldigt tillfredsställande och roligt att få vara med och bidra. Så när vi ber om hjälp så kan jag lugnt meddela att även om det är första gången så kommer ni få guidning, stöttning och komma närmre ditt barns sport.

Det kommer ditt barn känna och det ni delar skapar goda minnen och även en djupare gemenskap med klubben.  

Spännande tävling nästa säsong 

Jag kan glädjande meddela att Halmstads Konståkningsklubb har blivit tilldelade del elitserietävling vecka 10 vilket är fantastiskt roligt och kommer bli superspännande! Elitserien är högsta tävlingsklassen. Vi har även blivit tilldelade klubbtävling v 48. SÄTT ETT STORT KRYSS I KALENDERN REDAN NU V 48 OCH V 10! Sen fördelar vi arbetsinsatser utifrån återanmälan till nästa säsong. Tillsammans! 

NYHETER 

Det har kommit mycket information den senaste tiden på hemsidan. Här är highlights och länkar till dem för att komma ihåg. 

Maj

… är månaden då grupp Flip är ansvariga för städning av omklädningsrummet och skrubben. Dammsugaren är i skrubben. Hör av er om ni har frågor.  

2 maj

Deadline anmälan till slingauppvisningen ”Lilla VM” https://halkk.se/2023/04/23/anmalan-till-lilla-vm-14-maj/ 

4 maj

Test planeras. Tränarna har dialog med åkaren och avgör in i det sista om hen är redo för test.  Om ni har frågor kring testet så ställ frågan till tränaren 

6 maj

Aktivitet: ”Städa Sverige ” kl 13.00. En trevlig aktivitet för hela klubben som genererar pengar till din grupp att göra något för. Om du inte anmält dig så gör det här: https://halkk.se/2023/04/12/glom-inte-anmala-dig/ . Vi kommer ha området runt Halmstad Arena men mer info kommer i mitten av veckan. 

14 maj

Slingauppvisningen ”Lilla VM”. Glöm inte att baka!  
Sista dag vi har is och deadline anmälan uppstartsträning vecka 32. 
https://halkk.se/2023/04/18/dags-att-anmala-sig-till-uppstartstraning-vecka-32/ 

Vecka 20 (15-21 maj)

Träningsledigt 

20 maj

Sista dag för anmälan till Årsmötet 
https://halkk.se/2023/04/18/kallelse-till-arsmote-2023/  

18 och 25 maj

Vi har två istider bokade i Tyringe där åkare som ska åka på sammandrag kommer prioriteras träning. Övriga kommer kunna anmäla sig i mån av plats. Mer info kommer  

Vecka 21

Eftersäsong på mark börjar. Ha koll på hemsidan efter träningstider som gäller för din åkares grupp. 

30 maj

Årsmöte och utdelning av märken. Stödmedlemmar, glöm inte betala ert stödmedlemskap innan.  

Sponsring till hösten 

Vi har platser kvar att synas på sargen och tar in nya sponsorer. De nya sargfilmerna sätts på nu under sommaren. 

Så om du inte har ställt frågan till företaget du jobbar för om de vill sponsra våra barn och ungdomar/specifika projekt så gör det och kontakta Sven Lundh för hur man kan sponsra samt hur man kan synas.  

Är det något ni funderar över så är det bara att ta tag i mig eller någon annan i styrelsen.  

Jag hoppas ni får njuta av stundande Valborg och att sköna maj är här.  
Sköt om er. 

//Helén Rosenberg 
Ordförande Halmstads Konståkningsklubb 
styrelse@halkk.se  

Picture of Jesper Friberg
Jesper Friberg
Ledamot i styrelsen.
Prenumerera på Klubbnyheter

Ange din e-postadress för att prenumerera och få meddelanden om nya nyheter via e-post.