Sök

Träna konståkning i Halmstad

Konståkning är en underbar sport som också kräver sin träning för att bli duktig. Våra duktiga tränare i Halmstads Konståkningsklubb har tydliga planer för att åkarna ska utvecklas på ett bra sätt och samtidigt se till att åkarna har kul tillsammans.

Från konståkningsskola till elitträning

Vi erbjuder konståkningsträning från konståkningsskola (KÅSK) till elitträning på högsta nivå. Med stort engagemang från tränare och föräldrar ser vi till att alla får samma chans att lyckas nå sina mål och samtidigt ha roligt.

Duktiga och uppskattade tränare på isen

Alla våra tränare är utbildade och duktiga på att se till att barnen utvecklas på ett bra och säkert sätt. Prata gärna med dem och lära känna de som gör det stora jobbet med våra åkare. Se våra tränare

Markträning stretchning

Träning på is och mark

När man gått vidare från skridskoskolan till konståkning tränar man från 2-5 dagar i veckan beroende på nivå. Träningen består av dels isträning men också av styrka, kondition och hoppträning på mark. Se aktuellt träningsschema

Skridskor och träningskläder

När man tränar konståkning behöver man riktiga konståknings-skridskor med taggar fram. Detta för att kunna utföra momenten på träningen på ett säkert och korrekt sätt. Vilka skridskor man behöver beror på olika faktorer som nivå, längd och vikt. Läs mer i vår FAQ

Uppstarts- och jullovsträning

Klubben anordnar vanligtvis uppstartsträning och jullovsträning . Uppstartsträning innan säsongen börjar samt jullovsträning i början på året. Detta är riktigt bra tillfällen att starta terminen och snabbare komma vidare i utvecklingen samt att barnen har väldigt roligt med sina kompisar.  Läs mer om vår extraträning

Säsongsanmälan

Inför varje säsong ska varje åkare anmäla sig. Dels behöver vi veta hur många som fortsätter men klubben behöver också nya godkännanden på grund av försäkringar och vårt kontrakt.

Konståkningsläger Halmstad

Gemenskap gör skillnad

För att alla ska trivas och känna sig motiverade så är det viktigt att vi har en god gemenskap och att vi peppar varandra. Man ska alltid känna sig välkommen när man kommer till träningen. Det genererar en bra miljö i klubben och gemenskap i grupperna.

  •  Använd vårdat språk mot andra
  • Välkomna nya med öppna armar
  • Inte kränka eller förstöra
  • Inte frysa ut någon i gruppen
  • Om man ska göra någon aktivitet utanför klubben så är det viktigt att fråga alla i gruppen om de vill vara med

Svar på vanliga frågor kring träning konståkning

  • Är åkarna försäkrade?

    Ja alla som tränar och tävlar med Halmstads Konståkningsklubb är försäkrade.

  • Vad krävs för att träna konståkning?

    För att träna konståkning måste man ha gått i skridskoskola. Detta för att säkerställa att de barn som börjar träna konståkning har rätt kunskaper och förutsättningar att kunna träna på ett säkert sätt. Det gör också att man får ut mer av sin träning.

  • Varför delar man ibland upp grupper?

    Alla åkare utvecklas olika och har sin egen utvecklingskurva. Tränarna försöker alltid se till att alla utvecklas i samma takt så att gruppen kan hållas intakt.

    Ibland blir skillnaden för stor mellan åkarna var de befinner sig i utvecklingen och då flyttas vissa åkare till en mer avancerad grupp. Detta för att alla ska öva på samma saker och kunna fortsätta utvecklas efter sina individuella färdigheter.

  • Hur hittar man isarna och övriga platser ?

    Träningshallen / D-hallen

    Eller "Nya isen" som vissa kallar den är den utan läktare och ligger närmst huvudentrén.

    Ingång till nya hallen/träningshallen

    Gamla hallen / E-hallen

    Är den med läktare och ingången till den ligger närmst simhallen och längst bort från huvudentrén.

    E-hallen Lilla isen Halmstad Arena
    Ingång Gamla hallen (E-hallen) samt Lilla isen

    Lilla isen / Ingång E-hallen

    Eller "lilla banan" ligger bakom gamla hallens kortsida.

    Piazzan

    Är hela den långa korridoren utanför hallarna. Oftast samlas man för uppvärmning utanför Träningshallen.

    Piazzan i Halmstad Arena där vi ofta samlas och har uppvärmning

    Klubbrum och styrkerummet

    Hittar man på baksidan av Arenan. Man går förbi Gamla hallens is och Lilla isen och tar dörren till vänster så kommer man ut i ett utrymme där man hittar styrkerummet och klubbrummet.

    Kansli

    Kansliet finns direkt till höger i Nya hallen.

    Planritning Halmstad Arena

  • Hur ofta tränar man?

    Åkarna i grupp Kåsk (konståkningsskolan) och uppåt tränar 2-5 gånger per vecka beroende på vilken nivå de befinner sig på. Klubben erbjuder också morgonträning för de som befinner sig på en högre nivå.

    Skridskoskolan har ett träningspass per vecka.

  • Finns det något förråd att förvara skridskoväskan i?

    Klubben förfogar över ett förråd med kodlås som brukar kallas "Skrubben". Detta är främst till för de åkare som tränar ofta och kanske tar sig själva till Arenan. Man kan få en plats i mån av utrymme.

    Kod lämnas ut av er tränare och får under inga omständigheter lämnas ut till någon annan utanför klubben. Detta pga att det förvaras mycket dyr utrustning i detta utrymme.

  • Har klubben något omklädningsrum?

    Klubben har ett omklädningsrum som är vårat eget och där bara klubbens åkare får vistas. Dörren är alltid låst och man kommer bara in med kod. Du hittar det längst ner i korridoren till höger. Ingången till korridoren ligger precis till vänster om ingången till träningshallen.

    Bra att tänka på

    Eftersom det vistas åkare i olika åldrar är föräldrar inte tillåtna i omklädningsrummet. Dock brukar det vara okay med föräldrar i omklädningsrummet på lördagar när många av de yngsta åkarna tränar.

    Fråga er tränare vilken aktuell kod som gäller för omklädningsrummet.

  • Var samlas åkarna inför uppvärmning?

    I de flesta fall börjar uppvärmningen 30 minuter innan åkaren ska vara på isen. Inför uppvärmningen samlas gruppen i "Piazzan" som är korridoren utanför ishallen. Se till att vara på plats i god tid så uppvärmningen kan börja enligt schemat.

  • Hur långt är ett ispass?

    Ett ispass är mellan 45 till 60 minuter. Tänk på att vara i god tid så ispasset kan påbörjas på utsatt tid.

  • Vad gör man på markträningen?
    Markträningen är ett komplement till isträningen för att utveckla koordination, teknik och styrka. Markträning kan bestå av styrketräning, dans, hoppträning och kondition.