Search

Välkomna åter, nu börjar säsong 23-24 igen!

Träningstider är upplagda men det kommer ske avvikelser under hösten, dels p.g.a. matcher och externa arrangemang. Så ber er ha koll på hemsidan.

Här kommer info från oss i styrelsen om vad som är på gång.

Svensk konståkning är mitt uppe i flera utvecklingsresor vilka alla grundar sig i SKFs gemensamma strategi med visionen “Alla på is – hela livet” som sätter fokus på hela åkaren där hälsa, välbefinnande och ett livslångt idrottande är centralt.

Vi kommer informera löpande under året om utvecklingsprojekten inom svensk konståkning, till exempel inom tävling, test, utbildning och föreningsutveckling.

Förenings-och tävlingslicens

Vi i styrelsen har haft en rivstart inför säsongen där vi också tillsammans med tävlingssamordnarna genomfört den nya tävlingslicensen och den omfattande nya föreningslicensen som förbundet tagit fram (och vi fått beviljade!. Det har tagit mycket energi och fokus från oss men ser att det hårda jobbet förhoppningsvis kommer förenkla för oss i framtiden.

Vi kan se att vi har en mycket väl fungerande och trygg klubb med många engagerade föräldrar, tränare och goda förutsättningar för att bedriva en utvecklande verksamhet för våra medlemmar. Börjar med att säga tack till alla – det är vi tillsammans som gör klubben!

Det kommer bli några förändringar i samband med ändring av det nya tävlings- och testsystemet. Än har vi inte så mycket information men vet att fram till nyår görs inga större förändringar. Vi kommer fortlöpande lägga ut information. Första steget är att tränare kommer ha samtal med B och sen A åkare för att prata om mål, tävlingsnivå och utveckling.

Värdegrund och förhållningssätt

Under uppstartsveckan (tack Alexandra med team samt tränarna) jobbade åkarna med våra värdeord som genomsyrar hela vår verksamhet ”Glädje, glöd och gemenskap” och likabehandlingsgruppen var på plats så åkarna fick ett ansikte på dem (Tina Korkeasalo -mamma till Sigrid och Siri Markebo – åkare i Illusion).

Prata gärna om värdeorden hemma och följ upp vad orden innebär, hur jag bidrar till dem och en god idrottsmiljö (även ni föräldrar). Under förra året har vi även jobbat med vår antidopingpolicy på olika sätt. Både likabehandlingsplan och antidopingpolicy ligger på hemsidan.

Svenska konståkningsförbundet har även som efter önskemål från medlemmarna bjuda in föräldrar/målsmän i föreningar till en digital föreläsning ”Coachande Konståkningsförälder”. Frivilligt men innehållet låter mycket intressant. Så blocka gärna redan 21/9 eller 11/10 kl 19-21 – länk med inbjudan och anmälan (via oss i föreningen) kommer på hemsidan inom kort.

Åtaganden

Det kommer hända många spännande saker under säsongen. Vi är alla indelade i arbetsgrupper som kommer jobba med olika roliga projekt under säsongen som du får mer information om under en föreningsträff – tid och plats kommer men blocka redan nu lördagen vecka 37. Du som är förälder kommer få ett mail om vilken arbetsgrupp du tillhör och planering framåt. Några av projekten är:

  • Flytt av klubbrum och ev gym.
  • Tävling v 48, slingatävling och delserietävling i Elitserien v 10 – kul!
  • Klubbfoto
  • Interna projekt såsom Halloween/ Julmys
  • Externa projekt såsom visa upp klubben på sponsordagar

Fr.o.m. september kör vi igång igen med ny turordning av städningen av utrymmena omklädningsrummet, skrubben och gymmet. Det är allas ansvar att hålla ordning efter sig. Sunt förnuft vilket innebär: plocka bort skräp som du orsakat, sätt in din väska i skrubben efter träningen om du har plats där. Frågor eller behöver något köpas in, lagas/fixas ta kontakt med Helén eller Claes Fogelberg (Bygg & Skapa gruppen via info@halkk.se).

Nu är det dags att sälja Idrottsrabatten igen! Styrelsen tog beslut i våras att  det vi detta år testar ha detta som den enda obligatoriska försäljningen som ger klubben lättförtjänta intäkter. Dessa kommer delas ut i piazzan inom kort, mer info kommer på hemsidan. Har du svårt att sälja? Använd ett själv, fråga kollegor, grannars, släkt/vänner, ge bort istället för en blomma/tack för hjälpen osv. Observera, du som har fler än ett barn i klubben räknas som ”en”.

Fler sätt att bidra som ger intäkt till klubben?

Sponsring kan ditt företag sponsra eller känner någon som du tycker vi bör kontakta. Hör av dig till sponsor@halkk.se

Sponsorhuset Tänk att kunna stödja klubben samtidigt som du själv får pengar tillbaka när du t.ex. handlar kläder, hemelektronik, parfymer, matkassar eller bara bokar en resa. Den möjligheten finns tack vare vårt samarbete med Sponsorhuset. Om du inte redan har ett konto hos dem så rekommenderar vi att du skapar ett helt kostnadsfritt här: https://www.sponsorhuset.se/halmstadkonstakningsklubb/bli-medlem.

NYHET – JUST NU har Sponsorhuset tillsammans med Filmstaden tagit fram en helt ny biobiljett – Föreningsbiljetten. Med samma förmånliga pris som i deras ”Presentkortsshop” men med ännu bättre cashback. För varje såld biobiljett går 10 kr direkt till klubben. Köper du fler biljetter blir priset ännu bättre och lägre för dig. Halmstad Konståkningsklubb egna webbshop är nu aktiv så du kan köpa dina biobiljetter direkt, betalning sker med Swish och biljetterna levereras digitalt i samband med köpet.

GLÖM INTE, TILLSAMMANS ÄR OCH GÖR VI KLUBBEN!

Picture of Jesper Friberg
Jesper Friberg
Ledamot i styrelsen.
Prenumerera på Klubbnyheter

Ange din e-postadress för att prenumerera och få meddelanden om nya nyheter via e-post.