Sök

God Jul och Gott nytt år!

Vilken härlig avslutning på denna termin med massor roligt som hände denna helg.  

Fina prestationer i SM

Elin Jenderhag gjorde fin prestation i sina fantastiska program på SM i hård konkurrens och fick betalt för sitt arbete där jag främst vill lyfta de höga poängen i programkomponenter i långa programmet där hon verkligen urskilde sig. Det är ett teamarbete så jag vill även tacka tränarna koreograf Sofia Hedbys och huvudtränare Michaela Nitulescu för deras arbete. 

Mysig avslutning med Slingan

Vi fick se fin åkning på ”Slingan” – det är en av mina favoritdagar på året där vi får se många av våra åkare visa upp sig och glänsa 🌟 och får ha isen för sig själv vilket krävs stort mod och fokus. Bra jobbat alla! Och extra tack till Gloria som fixat och hållit i trådarna (du är grym!) tillsammans med Ann och Malin som handlat. Och tack Alice för att du drog igång köp & sälj!  

Vi behöver fler eldsjälar

Jag vill dock highlighta att vi kommer behöva fler föräldrar som ställer upp och hjälper till att planera och organisera och inte bara genomföra. Det är fantastiskt kul men det blir både lättare och roligare om man är fler som hjälps åt. Risken är att vi inte kommer ha ork att genomföra allt som vi vill göra eller ta bort vissa delar. Vi kommer definitivt behöva en eller flera som hjälps åt med att organisera kiosk – så kom med glada tillrop att  – ja det vill och kan jag vara med och organisera. Madeleine som är tävlingsansvarig och Gloria på slingan ska inte ha det på sin lott också. Så maila mig gärna på styrelse@halkk.se tack! 

En underbart julig avslutning

Men hörrni, vilket julmys det blev där alla åkare i slutnumret kunde samlas på isen. Jag blev rörd och stolt. Vilka fantastiska åkare vi har i klubben som på kort tid genomförde en fin juluppvisning. Tack fina ni! 

Lieve – vår största och mest kunniga eldsjäl får guldmedalj

Och så vill jag uppmärksamma vår uppskattade Lieve Lindberg som är en stor förebild för oss och Svenska Konståkningsförbundet som med sitt stora engagemang och ideella arbete i helgen under galamiddagen på SM fick Svenska Konståkningsförbundets förtjänstmedalj i Guld. Detta för sina extraordinära insatser och bidragit stort till svensk konståkning med sitt 30 års ideella arbete.
För att nämna några: 

 • Luleå Allmänna konståkningsförening 
 • Norrbottens konståkningsförbund 
 • Halmstads Konståkningsklubb 
 • Skånes konståkningsförbund 
 • Svenska konståkningsförbundets utbildningskommitté 
 • Svenska konståkningsförbundets domarkommitté 
 • Svenska konståkningsförbundets tekniska kommitté 
 • Svenska konståkningsförbundets tävlingskommitté 
 • Utbildat sig som domare, DVO och TC och verkar på högsta nationella nivå i alla rollerna 
 • Har i stort sett varit volontär på samtliga nationella evenemang från 1990 och framåt 
 • Tillsammans med sin man Tord, som också fick utmärkelsen i guld, ansvarat för nationella programmen clubcomp och starcomp som använts under 15 år på SKFs tävlingar. 

Lieve fick stående ovationer när förbundets ordförande Helena Rosén Andersson lämnade över medaljen i lördags. Vi står också upp och applåderar, är glada och stolta över att hon är verksam i vår förening. Du är fantastisk. ✨ 

Till sist…

Till er som jag inte fick möjlighet att säga god jul och gott nytt år till gör jag det här. Var rädd om er och behöver ni bli extra snälla 😉 så ta en extra pepparkaka. ❤️ 

OBS! Michaela har semester under jul och nyår så frågor kring träning hänvisas till styrelse@hallk.se

God jul 🎄⛸💗 

Ordförande, Helén Rosenberg  

Picture of Jesper Friberg
Jesper Friberg
Ledamot i styrelsen.
Prenumerera på Klubbnyheter

Ange din e-postadress för att prenumerera och få meddelanden om nya nyheter via e-post.