Sök

Nyhetsbrev oktober 2022

Nu är hösten är här på riktigt, tävlingarna är fullt igång och snart knackar advent på dörren. En rätt härlig tid tycker jag. Tiden går fort och efter sommaren har det varit fullt med aktivitet på olika håll för styrelsen, samordnare och tränare.

Lite vad som hänt i början av säsongen

I september genomfördes olika utbildningar för domare, tävlingsledning, tävlingsverktyg / support osv, totalt 15 st deltog. Viktigt för att kunna genomföra utbildningar och att vi utvecklas.

Jag som ordförande deltog i Svenska Konståkningsförbundets Convention vilket är vartannat år. Intressanta dagar med dels förbundsmötet där Helena Rosén Andersson återigen valdes som Förbundsstyrelsens ordförande. Vi fick olika föreläsningar kring föreningsutveckling, hur vi kan möjliggöra och utveckla vår sport, verksamhet och föräldraengagemanget.

Det finns en del att jobba med i konståkningssverige och det kommer ske en del förändringar som vi hoppas är positiva men som också kommer ta tid att genomföra. Är ni nyfikna och vill veta mer om vad Svenska Konståkningsförbundet gör och vad som händer så finner ni mer info här https://www.svenskkonstakning.se/

När jag pratar runt med olika föreningar känner jag en stor stolthet över vår fina förening och vad tidigare styrelser har byggt upp. Vi ska vara otroligt glada för att vi har en bra grund och organisation med styrelse och samordnare, superfin och bred tränarbas och fint föräldraengagemang.

Unikt föreningsliv i Sverige

Föreningslivet är något unikt för Sverige där det krävs ideellt arbete och stort engagemang hos oss alla. Det är fantastiskt kul och givande att vara del av en förening och känna tillhörighet glädje och delaktighet. Jag hoppas ni delar det med mig.

Men det är fortfarande så att vi håller på att teama ihop oss efter pandemin, det tar tid. Men vi är på god väg. Så innan vi har satt våra samordnare och de kommit på plats ordentligt så får vi hjälpas åt att skapa de bästa tävlingarna, interna arrangemangen, fixa/dona osv.

Save the date

Den 18/12 är det julmys i klubben! Vi börjar med slingatävlingen med efterföljande aktiviteter. Vi kommer behöva föräldrars hjälp att fixa och dona. Mer information kommer men blocka den 18e redan nu.

TEST 22 november

Ni som har barn som börjat träna på tester, era barn kommer få information om de är redo för detta eller behöver träna vidare. Det kan vara så att tränaren och åkaren är överens om att göra ett försök vilket bara är bra – för test behöver vi också träna oss på. Några kommer klara det och några kommer behöva träna vidare. Vår roll som föräldrar i detta är att stötta och peppa J.

Föräldramöten

Ni som inte kunde delta i föräldramötena, hör av dig till oss i styrelsen om det är något du vill veta mer om. Ett tips är att det finns mycket information på hemsidan så titta gärna här.

Säljaktiviteter

Bra jobbat alla med försäljningen av Newbody, vi lyckades sälja mer lådor än förra gången! Härligt engagemang!

Nästa aktivitet är vår högst eftertraktade julchoklad från Skånskan. Finchoklad när den är som bäst och perfekt gå bort present. Information om detta läggs så småningom ut på hemsidan.

Tanken med de olika aktiviteterna är att det brukar finnas något som ska passa och kan sälja och bidra till klubben.

Sponsorhuset

Jul… det får mig att tänka på att det är säkert många av er som planerar julklappar redan nu och då via nätet Snälla, gå in på Sponsorhuset och boka därigenom. Kostar inte er något extra men det går en procent av köpet automatiskt till klubben. Lättförtjänta slantar in i klubben!

Gräsroten

För er som tippar – glöm inte att uppge Halmstads konståkningsklubb så går det automatiskt en slant till klubben genom Gräsroten. Du gör detta  via hemsidan www.svenskaspel.se eller direkt i affären när du spelar.

Avslutningsvis så är det så härligt att se glädjen att få träna och sen tävla där åkarna glittrar ikapp på isen. Tack alla för ni delar bilder så vi kan följa åkarna på distans. Delar med mig en spännande händelse förra helgen i Norrköping där delelitserietävlingen genomfördes. Elin Jenderhag gjorde ett bra åk och låg länge på tredje plats men den kneps i slutet med 5 hundradelar. Nu håller vi tummarna att hon får en plats i SM som går i december.

Önskar er en fin höst!
Helén Rosenberg, Ordförande

Picture of Jesper Friberg
Jesper Friberg
Ledamot i styrelsen.
Prenumerera på Klubbnyheter

Ange din e-postadress för att prenumerera och få meddelanden om nya nyheter via e-post.