Sök

Ordförande har ordet

Så börjar issäsongen 2020/2021 gå mot sitt slut och det är dags att sammanfatta och ta upp några viktiga punkter som händer framöver.

Föreningsarbete

Sen 10 mars har vi nya medlemmar i styrelsen, ni som inte var med på årsmötet gå gärna in här för att se vilka som ingår i styrelsen. Vi jobbar med detta ideellt, brinner för att våra medlemmar ska få en meningsfull och hälsosam fritid. Vi tror på att om alla hjälper till skapar vi ett engagemang, delaktighet och något som vi delar med våra barn/ungdomar och får se dem utvecklas osv.

Nu börjar planeringen för året som kommer där vi  har satt ihop en verksamhetsplan med olika fokusområden. Vi har en mycket fin klubb och många är engagerade, allas bidrag i vår förening är viktigt – litet som stort. Utan föräldrars engagemang kan vi inte bedriva den här verksamheten på den nivå vi har. Så vårt arbete fortsätter att hitta rätt personer på rätt plats utifrån hens förutsättningar, för vi behöver fortsatt hjälp.

En annan sak vi försöker jobba mycket med är att få ut information via hemsidan och Facebook. Se till att hålla er uppdaterade här.

OBS – tips! Har ni inte skrivit in er mailadress under en ”Nyhet” på hemsidan vilket gör att ni får mail när ny information läggs ut så gör det nu. Kan också rekommendera att gå med i föreningens Facebook grupp ”Halmstads Konståkningsklubb Klubbrummet” där vi snabbt vill nå ut med information. Har ni några frågor gällande träningar osv – kontakta i första hand barnets tränare eller Michaela.

Faktura på väg med träningsavgiften

Resterande träningsavgift för vårterminen kommer faktureras inom kort, ha koll på er skräppost då mailet med fakturan kan hamna där. Anledningen till att fakturan kommer senare än planerat är att vi avvaktat istider / ändrade förutsättningar pga Covid-19 som påverkat planeringen av träningarna.

Träning

Säsongen kommer avslutas med öppen träning och lättare uppvisning 2 maj samt helgen vecka 18 där föräldrar/familj får komma och se sitt barn/ungdom. Viktigt att varje familj håller ihop och att ni sprider ut er på läktaren. Mer information får varje grupp av sin tränare.

Vecka 19 är ni alla lediga och därefter har åkarna off-ice träning v 20-24 som är fortsatt viktig träning. Information kommer.

Planeringsarbetet av vårt hemmaläger är fullt igång. Påminner om sista anmälningsdag 9 maj. Om ni inte anmält er så gå in och gör det redan nu. En härlig vecka efter sommaren för åkarna att lära känna varandra över grupperna ännu mer och en bra uppstartsvecka där man kickar igång utvecklingen inför säsongsstart.

Håll utkik på hemsidan där anmälan till ny säsong kommer ut i maj.

Stöttning av föreningen

Varje år söker vi bidrag för att kunna investera i specifika projekt i klubben. Ett av dem är Telium där vi med glädje blev den förening som i stor konkurrens fick deras föreningsbidrag på 10.000 kr. Vi är så glada att de uppmärksammat vår sport, vad vår förening gör, hur vi jobbar med våra åkare och att de satsar på en kvinnodominerad sport. All form av bidrag är viktiga för våra extra projekt som vi gör i klubben. Denna gång går föreningsbidraget till utrustning mm som utvecklar våra åkare och stöttar våra tränare i deras arbete.

Sponsring

En av våra viktiga intäkter är sponsring. I de flesta fall sponsrar företag vår förening pga att man har någon anställd som har ett barn i verksamheten. Vi i styrelsen vill att DU undersöker med det företag du jobbar på, vilka förutsättningar det finns för sponsring? Bra tillfälle att undersöka nu inför uppstart säsongen 2021-2022. Maila oss på sponsor@halkk.se !

Påminner om övriga sätt att stötta…

Är det så att din arbetsgivare inte jobbar med sponsring eller föreningsbidrag finns det många andra sätt att stötta föreningen. Gå in och se hur du på ett mycket enkelt sätt kan stötta utan behöva göra något… Varje gång du handlar på nätet, när du spelar på Svenska Spel eller handlar på Ica Maxi Högskolan. Läs mer här

Säljaktiviteter

Kycklingförsäljningen är en ny aktivitet vi testat och denna gång slog vi rekord trots endast 29 personer som sålde. Nu i mars sålde vi över 200 lådor vilket gav en intäkt på över 14 000 kr! Bra jobbat alla, vi får väl se om vi kan slå nytt rekord i november då vi kör nästa kycklingrace ????

Är kyckling inget för dig så kanske Newbody passar bättre. Den säljaktiviteten drar igång vecka 33. Mer information kommer på hemsidan.

En konstig säsong går mot sitt slut

Det har varit en konstig säsong men vi är glada att vi har kunnat genomföra vår verksamhet på ett säkert sätt och hålla igång alla på olika sätt. Nu ser vi fram emot en fortsatt skön vår och sommar så småningom men vi hoppas innerligt att förutsättningar förändras till hösten så vi kan börja träffa er föräldrar, tränare och åkare igen i ishallen.

Till dess får vi hålla ut och tålamod lite till och vara rädda om varandra.

Bästa hälsningar
Styrelsen

Picture of Jesper Friberg
Jesper Friberg
Ledamot i styrelsen.
Prenumerera på Klubbnyheter

Ange din e-postadress för att prenumerera och få meddelanden om nya nyheter via e-post.