Search

Ett nytt år har tagit sin början

God fortsättning!

Vi hoppas att alla haft ett fint och roligt nyårsfirande.

När vi blickar tillbaka gör många av oss det med blandade känslor. Mycket positivt men även kämpande, sörjande av hedersmedlem, många justeringar och anpassningar.

Trots att året inte blivit som vi tänkt oss känner jag en stor tacksamhet.
Tacksam över att alla tagit ett ansvar, följt anpassningar så vi kunnat genomföra vår verksamhet på ett kontrollerat sätt. Tacksam för allas stöd och engagemang – tillsammans med er tränare och föräldrar har vi klarat oss igenom detta underliga år. Ni kommer snart få njuta av att vara på isen igen. Håll ut, håll er friska och var rädd om er.

Jag är också tacksam för vår huvudtränare som tillsammans med härliga teamet i styrelsen driver klubben framåt. Tillsammans!
Nu blickar vi framåt och hoppas på ett år ”så mycket bättre”.

Is eller inte is-det är frågan

Vi har fått beviljat undantag från kommunen att elitserieåkarna tillhör elitverksamhet och får träna på isen. Kommunerna hanterar beskedet att stänga idrottsanläggningar + yrkesverksamma lite olika, vilket medför att det ser olika ut från kommun till kommun och idrott till idrott. Det finns även privatägda anläggningar vars ägare beslutar om sitt öppethållande.

För er kännedom, fortsatt bearbetning och dialog med kommunen gällande organiserad träning i kontrollerad form fortgår för att möjliggöra att fler åkare kan gå på isen.

Vi följer givetvis de restriktioner som finns och kommer fortsätta uppmuntra till träning under eget ansvar tills vi vet mer. Mer information om alternativ träning kommer löpande.
Så kämpa på, hitta er egen träningsglädje, utmana dig själv, kompisar, familj osv på olika sätt ????.

Tävlingar våren 2021

Vi har fått information från Svenska Konståkningsförbundet att inga större tävlingar kommer genomföras våren 2021.

Dock finns möjlighet att regionalt och lokalt kan genomföra klubb- och stjärntävlingar framöver. Vi har nu fått uppdaterad tävlingskalender för Skåne vilket möjliggör tävlingar from v11. Detta under förutsättning att åkare från distriktet får gå på is senast 24/1 samt att tävlingen går att genomföras på säkert sätt.

Tävlingsarrangörer förhåller sig till 8-veckorsprincip och ser hur möjligheterna ser ut 8 veckor före planerad tävling – har det infunnit sig lättnader som gör att tävlingen är genomförbar så kan planeringen fortskrida.

Tränare

I januari går Bea Calvert vidare mot nya äventyr. Vi tackar för goda tränarinsatser och önskar henne lycka till men även välkommen tillbaka när hon är redo för Halmstad igen.

Passar även på att gratulera vår huvudtränare Michaela för väl genomförd digital tränarutbildning som pågått ett halvår med deltagare från olika delar i världen.

Med detta önskar vi alla i klubben en riktigt god fortsättning på det nya året.

Picture of Jesper Friberg
Jesper Friberg
Ledamot i styrelsen.
Prenumerera på Klubbnyheter

Ange din e-postadress för att prenumerera och få meddelanden om nya nyheter via e-post.