Sök

Information på grund av Corona

Hej åkare, tränare och föräldrar.

Vi i Halland har en utmanande utveckling av smittade i Covid-19. Idag har även vi fått skärpta råd och vi måste ta ett gemensamt ansvar i några veckor fram till tom 24 november då vi får vidare direktiv.

Följande påverkas vi av de skärpta råden:

 • All tävlingsverksamhet är inställd fram tills vidare direktiv.
 • Träning kan bedrivas för åkare födda 2005 och senare. Detta innebär att all träning för vuxna och åkare födda 2004 och äldre kommer genomföras på alternativt sätt. Mer information kommer.
 • Skridskoskolan kommer genomföras men mer uppdelade grupper och ev tider under helgerna. Vi arbetar med detta återkommer med mer info så snart vi kan.
 • Träning som bedrivs ska anpassas till mer individuell för att undvika fysisk kontakt och med behörigt avstånd mellan deltagande personer. Tränare fortsätter att jobba enligt de direktiv som tidigare givits.
 • SPRID UT ER under uppvärmning. Om möjligt sker detta utomhus.
 • Alla åkare går in via nya hallen till våra omklädningsrum. Vi ber er sprida ut er på de två omklädningsrummen och bänkarna utanför.
 • Föräldrar/anhöriga ber vi så långt som möjligt undvika korridorer, omklädningsrum och piazzan.
 • Kom ombytta och färdiga så långt ni kan och undvik trängsel i skrubben.
 • Behöver ni komma i kontakt med tränare eller någon i klubben så ring eller maila vederbörande i första hand, undvik fysisk kontakt.

Som tidigare vill vi att vi alla tar ett ansvar och följer samtliga skärpta råd så läget förändras till det positiva och vi kanske får möjlighet att fira jul tillsammans med nära och kära.

Mer info finner ni här:

https://www.halmstad.se/nyhetsarkiv/krismeddelanden/skarptaradpagrundavcoronavirusetochcovid19ihalland.31545.html

 1. Stanna hemma om du har minsta symptom
 2. Vid bekräftad smitta, kontakta de du varit i kontakt med, din tränare (eller någon i styrelsen). Övriga i gruppen ska, oavsett om man har några symptom tänka på att man kan vara smittad och vara extra uppmärksam om man får några symtom under hela inkubationstiden (2-14 dagar, vanligast 5 dagar).
 3. Vid symtom, isolera dig och följ direktiv på 1177.se

Var uppmärksamma på www.halkk.se och eventuella uppdateringar gällande träningar.

Styrelsen Halmstads Konståkningsklubb    

Bild av Jesper Friberg
Jesper Friberg
Ledamot i styrelsen.
Prenumerera på Klubbnyheter

Ange din e-postadress för att prenumerera och få meddelanden om nya nyheter via e-post.