Sök

Glad påsk önskar styrelsen!

Hej alla åkare, föräldrar och tränare!

Som ny ordförande vill jag skriva några rader och även hälsa den nya styrelse välkommen.

Vi har ca en månad av säsongen kvar, påskvecka och en tid där många av oss tar en dag i taget.

PLANERING – FOKUS FRAMÅT

Även om det är svårt att veta vad som händer imorgon osv gäller det även för oss att fokusera framåt. Vecka 32 är det dags för vårt interna sommarläger som är startskottet på säsongen. Som det ser ut nu har vi två isar från v 32 vilket gör att i år har hockeyn och konståkningen de bästa förutsättningarna än någonsin för vår försäsongsträning. Det innebär att vi även v 33 kommer ha träning eller ”miniläger”. Upplägget är inte färdigt men helt klart positiv start för våra åkare! Lägergruppen är i planeringsfasen så blocka veckorna och håll utkik efter inbjudan som kommer inom kort.

UTMANINGAR

Vid detta laget vet vi vad vi behöver göra gällande när stanna hemma, vår hygien och avstånd. Styrelsen följer de direktiv som finns och har sett över hur vi kan minimera risker att smittas ytterligare samt  synkat med både arenan och hockeyn. Uppmanar åkare (och föräldrar) att tvätta händerna före ni kommer till arenan, efter uppvärmning och markträning osv. Tänk på avståndet till varandra både i omklädningsrummet och i piazzan.

Vill kort nämna att alla åkare tränar lite mer än vad betalt vilket är en bonus för alla åkare (eller föräldrar..). Det var i år svårt beräkna antalet träningar dels för vi fick eftersäsongstiderna sent och dels Covid-19s framfart.

För min del börjar ett jobb att sätta sig in i nya saker. Även om jag har varit konståkare i nästan hela mitt liv, varit konståkningsförälder, engagerad i klubben länge och suttit med i styrelsen några år så finns det mycket att lära sig och sätta sig in i som ordförande. Vilket är jättekul, spännande och utmanande. För mig handlar mitt engagemang att vilja vara delaktig och bidra dels med mina erfarenheter men också stötta och ge tillbaka till klubben där mitt barn är medlem i. Utan engagerade föräldrar finns inga klubbar och föreningar i Sverige. Vi alla är jätteviktiga!

TILSAMMANS

Vi har en fantastisk styrelse med bred kompetens som ska driva föreningens arbete framåt mot de verksamhetsmål som är satta och skapa de bästa förutsättningarna för tränare och åkare att utvecklas, ha kul, skapa gemenskap.

Men för att nå målen behöver vi allas hjälp. För tillsammans skapar vi vad klubben är. Min ambition är att skapa gemenskap för alla medlemmar, både åkare, föräldrar och övriga anhöriga/vänner som tycker att denna sport är fantastisk. För det är den! Vilken sport har spänst, kondition, styrka, rotation, uthållighet, vighet, känsla, musiktolkning, rytm? En komplex men otrolig rolig sport.

STYRELSEN

Vi som sitter i styrelsen vill gärna vara er tillgängliga. Jag som åkt sen jag var liten lär mig fortfarande något hela tiden inom konståkning. Vi har barn i olika grupper så det är bara att tag i oss. Vi välkomnar era frågor, nya idéer, tankar för utveckling mm.

Inom kort kommer hemsidan vara uppdaterad med foto på samtliga i styrelsen så vet ni vilka vi är men tänker presentera dem kort här.

 • Ordförande: Helén Rosenberg. Fd professionell konståkerska Holiday on Ice. Har tidigare varit med och gjort klubbens shower. Hjälper till med dans och har en dotter Nellie som är i grupp Axel och åker själv i Illusion.
 • Vice Ordförande: Chatarina (Chatti) Calvert. Fd aktiv konståkare och haft olika roller i denna och andra klubbar. Ansvarig för KÅSK och skridskoskola tillsammans med Lena. Har två ungdomar som åker i grupp Illusion, Oscar och Beatrice (som också är tränare).
 • Lena Laurell. Ledamot, sekreterare och ansvarig skridskoskola. Dotter Nellie som åker i grupp Lutz (som också är tränare).
 • Frida Olsen. Ledamot, kassör. Dotter Wilma som åker i Thoeloop.
 • Martin Olsson. Ledamot, biträdande kassör. Har två barn som åker. Julia (Ögel) och Vilhelm (Saxhopp)
 • Andreas Slånemyr. Ledamot och vår ”IT expert”. Har hand bl.a. hand om LOK stödet. Två barn som åker. Ellen (Flip) och Elsa (Hallon)
 • Jesper Friberg. Ledamot och ansvarig våra kommunikationskanaler. Dottern Linn åker i grupp Flip.
 • Åsa Kilagård. Suppleant och sitter i tävlingsgruppen. Lång erfarenhet som konståkningsmamma. Dotter Felicia Kilagård i grupp Axel.
 • Felicia Paliceanu. Ny i styrelsen, suppleant och sitter i lägergruppen. Två döttrar som åker Alexandra och Beatrice (Hallon)
 • Linda Kron. Ny i styrelsen, suppleant och har hand om LOK stödet. Har länge varit involverad i klubben och är tillbaka som vuxenåkare i Illusion.
 • Adjungerad: Lieve Lindberg. Lång erfarenhet inom konståkning och domare. Fantastisk tillgång i klubben som stöttar oss från stort till smått och om man sammanfattar det kort allt som har med tävlingar  att göra.

Jag/vi ser fram emot att lära känna alla lite bättre. Kom gärna och säg hej.

Till sist önskar jag er en glad påsk.

/// Helén Rosenberg

Picture of Jesper Friberg
Jesper Friberg
Ledamot i styrelsen.
Prenumerera på Klubbnyheter

Ange din e-postadress för att prenumerera och få meddelanden om nya nyheter via e-post.